SERVICII

Societatea Traciuc A. G. P.F.A. este licențiată în domeniul sistemelor de securitate, document ce poartă numărul 6326/T/23.06.2022.

Da, acest domeniu este reglementat prin lege, iar activitățile de proiectare, instalare, modificare și întreținere pot fi desfășurate numai de persoane și societăți care au primit licența Poliției. Întreg procesul de licențiere a societăților și avizare a angajaților presupune o serie de verificări efectuate de Poliție, dar și de SRI, care să garanteze că în casele sau în sediile filmelor dumneavoastră intră prieteni ai normelor sociale.

Societatea noastră instalează, modifică și întreține sisteme de securitate. Bineînțeles că suntem parteneri cu cu proiectanți autorizati, dar și cu alte societăți care activează în acest domeniu. Interesul comun al tuturor celor care desfășurăm această activitate este să ținem pericolul departe de bunurile clienților.

Instalarea unui sistem de securitate presupune trei mari operațiuni: cablare, echipare și configurare.

Alcătuirea rețelei de transmisie a datelor și de alimentare a echipamentelor este în general o treabă murdară. Cablurile trebuie trase prin canale, uneori chiar și prin acele canale ale sistemului de canalizare, iar canalele trebuie ascunse sau mascate.

În birouri am putea răsufla ușurați pentru că avem de lucru cu tavane false, pereți de rigips, paturi de cabluri. Să zicem că viața e mai ușoară, dacă nu cumva în acele birouri există oameni care lucrează. Promitem că lucrăm silențios.

Locuințele, fie că vorbim despre case, vile sau apartamente, de cele mai multe ori sunt construcții finalizate. Aici trebuie să ne punem mintea la contribuție, împreună cu proiectantul și beneficiarul și să găsim cele mai bune soluții încât să nu distrugem pereții. Și în cazul acesta, promitem că găsim și un meseriaș care să repare stricăciunile.

Ideal ar fi dacă proiectul și cablarea sistemului de securitate s-ar face încă din faza de construcție.

Există și varianta sistemelor fără fir, dar asta înseamnă că introducem în ecuație o serie de variabile care pot complica datele problemei. Costurile sunt mai ridicate. Bateriile senzorilor garantează o autonomie de 5-7 ani, dar poate n-am nimerit un lot bun sau poate senzorul semnalează descărcarea bateriei la vreo două zile după ce ați plecat într-un concediu de vreo două săptămâni în Maldive. Transmisia datelor o fi securizată, dar poate vecinul își cumpără un router bun care are încă vreo trei frecvențe armonice pe lângă cea de bază. Situațiile sunt ipotetice și duse la extrem, dar atunci când vorbim despre siguranță trebuie să luăm în calcul orice scenariu.

După ce am întins cablurile, deja situația devine mai placută. Ne mai suim pe o scară, mai dăm o gaură, cu aspiratorul lăngă noi ca să nu facem prea mult praf, dar totul începe să arate mult mai bine. Verificăm conexiunile, punem fiecare piesă acolo unde trebuie, strângem suruburile și aproape am terminat treaba.

Ne apucăm de programarea unităților de control ale echipamentelor montate. Partiții, coduri de identificare a senzorilor, caracteristici de înregistrare a imaginii și destul de multe alte nimicuri care trebuie notate cu grija, acolo unde trebuie și ghidate să facă ceea ce trebuie. La final, setăm codurile de utilizator, fără să tragem cu ochiul, vă predăm documentația necesară și ne mai vedem la… revizia tehnică semestrială.